(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
DOMÁCÍ KNEDLÍKY BEZ KYNUTÍ
Potřebné ingredience
1 vejce, 1 hrnek vlažné vody, 1 kostka kvasnic, cca 500g mouky já dávám polohrubou, 1/2 lžičky soli
Postup přípravy
Do vlažné vody dáme kvasnice, vejce, sůl, část mouky a smícháme. Postupně do těsta přidáváme mouku, dokud těsto mouku přijímá. Rozdělíme na půlku a vypracujeme dva stejné knedlíky. Můžeme do nich přidat pečivo. Každý knedlik zabalíme do mokré utěrky ( volně, aby měly prostor) a dáme do hrnce na pařáček, kde se už vaří voda. Vařim na páře 20 minut a vždy jsou hotový a krásně nabydou. Ze začátku se mi někdy stalo, že se knedlik přilepil k utěrce - chce to víc mouky a pořádně vypracovat těsto. Knedliky jsou i s přípravou za 30 minut. Dobrou chuť.
hned po vytažení zozpůlim nití
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
růžík
(upraveno)
28. 11. 2009, 9:05
dnes vyzkouším snad to zvládnu
Janinamich
(upraveno)
7. 10. 2009, 14:05
Dneska jsem se poprvé odvážila udělat kynuté knedlíky. Jednoduché a absolutně super!!! Díky!!!!!!
Simule2
(upraveno)
13. 9. 2009, 15:07
Dnes sem je poprvé vyzkoušela a byly moc dobré Děkuji za príma receptík
Wolf L.
(upraveno)
13. 9. 2009, 21:42
@Simule2
Děkuju, jsem ráda, že chutnají.
Ilonáček
(upraveno)
3. 8. 2009, 21:42